Akácméz

Akácméz Harmonikus ízű, édes, lágy és kevésbé savas semleges méz. Mindenbe használható amibe méz kell: teába, kávéba, kenyérre, kalácsra, süteménybe stb...

A csaknem színtelentől a világossárgáig terjed színárnyalata. Jelentős gyümölcscukor tartalma miatt sokáig folyékony. Jó fertőtlenítő, torokfájásra, köhögésre is ajánlott!

1 kg akácméz ára: 2.100,-Ft
5 kg akácméz ára: 1.900,-Ft / kg

Virágméz

Virágméz Különböző virágok nektárjának méze. Lehet különböző mézek keveréke is. Általában ikrásodásra hajlamos, de 45 fokos vízfürdőben színét folyékonyságát visszanyeri! Teába, süteménybe kiváló! Sokféleségéből adódóan a különböző mézek jótékony hatásainak egy része megtalálható benne.

1 kg virágméz ára: 1.700,-Ft
5 kg virágméz ára: 1.600,-Ft / kg

Selyemfűméz

Selyemfűméz Évelő vadnövény, a levele miatt vaddohánynak is hívják. Méze jellegzetes pikáns ízű csemege méz, igazi mézkülönlegesség lassan ikrásodik (hónapok)! HUNGARICUM! (sütemények nagyon finomak belőle)

1 kg selyemfűméz ára: 1.800,-Ft
5 kg selyemfűméz ára: 1.700,-Ft / kg

Hársméz Elfogyott!!!

Hársméz Illata, íze határozott, kissé kesernyés. Alkalmas lázas betegségek enyhítésére és görcsoldásra is. Más mézekbe kerülve gazdagítja azok zamatát! Hörghurutra kiváló. (süteménybe NE tegyük mert alkalmanként nagyon kesernyés lesz tőle!)

1 kg hársméz ára: 2.000,-Ft
5 kg hársméz ára: 1.700,-Ft / kg

Repceméz

Repceméz Sárga színű amíg folyékony, de gyorsan ikrásodik és akkor majdnem fehér. Állaga zsírszerű a nagyon apró kristályok miatt és nem durva kemény mint más ikrás mézek ezért élvezeti értékét egyáltalán nem rontja. Íze jellegzetes, finom! Gyors ikrásodása miatt folyékony állapotban nem kapható. Kevéssé savas, sőt gyógyítja a gyomorsav túltengést!

1 kg repceméz ára: 1.700,-Ft
5 kg repceméz ára: 1.600,-Ft / kg

Bálványfaméz 2012 Év méze verseny ezüst fokozatú méze!!!

Bálványfaméz A bálványfa egy Kínából származó díszfa, de nagyon gyorsan terjed, ezért gyomfának is hívják. Hasonlít az ecetfára. Méze különleges muskotályos ízű és nagyon illatos! Igazi különlegesség, nagyon finom!

Az idei bálványfamézünkbe ami nem minden évbe van és akkor is kevés, egy kis selyemfüvet és hársat is hordtak bele a méhek amitől egy elképesztően különleges méz lett! Ajánlom!

1 kg bálványfaméz ára: 1.900,-Ft
5 kg bálványfaméz ára: 1.800,-Ft / kg